#Claves de la semana

La ciutat esportiva del Celta té una llicència il·legal, ratifica la Justícia, obligant a moure fitxa Mos

El consistori defensa que "les obres no són il·legals" i podran emparar-se en un Pla Especial proper a la seva aprovació

|

Els polèmics camps d'entrenament són un capítol més de la lluita que manté el president del Celta, proper al PPdeG, amb l'alcalde de Vigo, el socialista Abel Caballero.


Ara els jutges ratifiquen la sentència de primera instància que tombava els permisos municipals. L'Ajuntament de Mos reacciona anunciant que interarà aprovar un Pla Especial amb el suport de la Xunta.



L'alcaldessa de Mos el llavors president de la Xunta i el president de la Celta a la inauguració de la Ciutat Esportiva Afouteza del Celta a Mos

L'alcaldessa de Mos el llavors president de la Xunta i el president de la Celta a la inauguració de la Ciutat Esportiva Afouteza del Celta a Mos


La secció segona del Tribunal Superior de Xustiza de Galícia (TSXG) ha confirmat la sentència del jutjat Contenciós Administratiu 3 de Pontevedra, que va ordenar a l'Ajuntament de Mos revisar les llicències dels camps d'entrenament del Reial Club Celta i va anul·lar la llicència dels vestidors, desestimant els recursos interposats per l'entitat celeste i pel consistori mossenc.

El jutjat de primera instància va ordenar a l'Ajuntament incoar, tramitar i resoldre en un termini un expedient de revisió d'ofici de la llicència d'obra atorgada al novembre de 2018 al Celta per a l'execució d'un camp de futbol doble de 16.576 m2 amb un aparcament de 5.500 m2.

Ara, l'alt tribunal gallec comparteix els arguments recollits a la primera sentència en què, partint de la documentació aportada (entre ella la planimetria dels dos projectes autoritzats per l'Ajuntament de Mos), arriba a la conclusió que "no es pot considerar que aquestes obres tinguin el caràcter dinstal·lacions mínimes imprescindibles per a lús a desenvolupar".

ARGUMENTS DELS JUTGES

El TSXG també subratlla que en la decisió de primera instància "s'evidencia que no té en compte exclusivament la mida d'aquestes instal·lacions, encara que sí que és cert que aquesta dada ofereix certa rellevància per poder considerar que es tracta d'un equipament esportiu privat".

Els magistrats destaquen que excedeixen "de les instal·lacions mínimes a què es refereix la llei", alhora que indiquen que "es pot considerar dins del que en la mateixa sol·licitud de llicències s'anomena equipament esportiu, en presentar els plànols del projecte bàsic" . Els jutges també assenyalen que "s'ha de compartir la consideració que, amb un marge temporal de no més d'un any entre un acord i l'altre, s'han autoritzat unes obres que conformaran un conjunt complet que constitueix una unitat", per la qual cosa conclouen que "necessiten un pla especial".

RESPOSTA DE L'AJUNTAMENT DE MOS
Per la seva banda, l'Ajuntament de Mos ha confirmat que "esgotarà les vies" legals i presentarà recurs de cassació davant d'aquesta resolució, alhora que ha matisat que el TSXG estima que cal un pla especial que empari les obres realitzades. "Pla que es preveu que estigui aprovat definitivament en un termini aproximat d´un mes", han puntualitzat fonts del govern local en un comunicat remès als mitjans.

L'Ajuntament manté que "les obres no són il·legals" , sinó que "són totalment compatibles i autoritzables urbanísticament en sòl rústic, a més d'estar avalades pels tècnics municipals i comptar amb informes favorables de la Xunta de Galícia, Confederació Hidrogràfica del Miño-Sil i AESA (Agència Estatal de Seguretat Aèria)".

MOVIMENT D'ÚLTIMA HORA

En tot cas, afegeixen les mateixes fonts, amb el Pla Especial de Dotacions, la Ciutat Esportiva del Celta "sempre quedarà recolzada per la legalitat urbanística", i "no s'està discutint que es pugui emplaçar a sòl rústic".

L'Ajuntament de Mos ha aprovat en les darreres hores de forma provisional el document per enviar a la Xunta de Galícia, i que aquesta emeti l'oportú informe per a la propera aprovació definitiva del Pla Especial de la Ciutat Esportiva. Aquest pla va ser aprovat inicialment, sotmès a informació pública i compta "amb tots els informes sectorials favorables".

Última hora

Sin comentarios

Escribe tu comentario




He leído y acepto la política de privacidad

No está permitido verter comentarios contrarios a la ley o injuriantes. Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.
Última hora
Cabeceralomasleido 1
Cabecerarecomendados 1

Galiciapress
Plaza de Quintana, 3 15704 Santiago de Compostela
Tlf (34)678803735

redaccion@galiciapress.es o direccion@galiciapress.es
RESERVADOS TODOS LOS DERECHOS. EDITADO POR POMBA PRESS,S.L.
Aviso legal - Política de Cookies - Política de Privacidad - Configuración de cookies - Consejo editorial - Publicidad
Powered by Bigpress
CLABE