A cociña do Chuvi ve “un lavado de cara” electoral o cambio de empresa de restauración

|

Comidacunqueiro 1

Persoal do comité de empresa da cociña dos hospitais do Complexo Hospitalario Universitario de Vigo (Chuvi) vinculou a decisión do Sergas de adxudicar o servizo de restauración a unha nova empresa a "un lavado de fronte polas eleccións", e advertiu que "os problemas seguirán sendo os mesmos mentres non cambie o sistema".


Nunha rolda de prensa na mañá deste xoves, varios traballadores do comité de empresa e a secretaria comarcal de CIG-Servizos, Tránsito Fernández, sinalaron que "non é xusto que estean a botar a culpa a --a anterior concesionaria do servizo-- e aos seus traballadores de algo que non é certo", e mantiveron que "a complicación estivo sempre na xestión".


Así as cousas, Fernández criticou que, por "teimosía do Sergas e a concesionaria" do Hospital Álvaro Cunqueiro, hai un "sistema de cociña completamente inusual", no que se pasou de cociñar e servir a cociña "día a día" a "preparar a comida con antelación, conxelala, e cando é necesaria, se refrixera e se reparte".


Como consecuencia, afirmou que a comida "chega nun estado lamentable", aínda que apuntou a que a empresa que realizaba este servizo ata agora só cumpriu "o mandato da concesionaria --do HAC-- e o Sergas". "A concesionaria toca a orquestra e o PP cala e asente e tenta non solucionar os problemas", lamentou.


De feito, mantivo que durante este tempo a empresa quixo infructuosamente cambiar o menú por un que funcionase ben en refrixeración e pediu máis rexeneradores de alimentos e carros para a repartición. "Somos conscientes de que solicitaron cambios e non se lles deu nada, con todo agora bótanlle a culpa", censuraron.


É por iso polo que vinculou a nova adxudicación --que se fará efectiva o 1 de xullo-- a "un cambio por política, pura e dura, parte da campaña do PP". "Que curioso que cando falta apenas un mes para as votacións se cambie a concesionaria e se lave a cara dicindo que o problema era da empresa e con iso vanse a solucionar todos os problemas", rematou.


COCIÑA 5 ESTRELAS OU DE TASCA


Tal e como afirmou Fernández, "as mesmas persoas que traballan no Meixoeiro e no Álvaro Cunqueiro cociñan con produtos de calidade e unha hixiene impresionante", con todo, no Meixoeiro "a comida é de cinco estrelas e a do HAC é de pequena tasca en calquera esquina, porque o sistema de refrixeración o que fai é prexudicar a comida".


Así as cousas, explicou que o sistema "se estivo a facer mal", motivo polo que tiveron varias reunións con distintos cargos do Sergas e do Chuvi nas que propuxeron sen éxito quitar o sistema de refrixeración, así como que as camareiras seguisen facendo a entrega de comida en lugar das auxiliares de enfermería.


Finalmente, sobre a nova empresa, Arcasa, apuntou que "é un pouco raro" que se lle adxudicou o servizo a pesar de que "o seu prezo foi o máis caro" das ofertas que se presentaron; e advertiu que aínda que o Sergas a eleva como a solución ao problema, esta empresa "non pode facer un cambio no sistema salvo que o permitan o Sergas e a concesionaria".


ANSIEDADE PARA OS TRABALLADORES


A portavoz da CIG tamén asegurou que "con este cambio brusco e repentino" créase "malestar e unha ansiedade innecesaria nos traballadores", ao que engadiu que os profesionais xa tiveron "bastante cambio" en agosto do pasado ano, cando algúns traballadores que dependían directamente do Sergas pasaron á empresa privada.


Neste contexto, Fernández, que aclarou que o obxectivo desta rolda de prensa non é defender á anterior concesionaria, reclamou á nova empresa que "non haxa máis problemas de calendarios, horarios, quendas e organización do traballo", para que os profesionais --a maioría mulleres-- poidan compatibilizar a vida laboral e persoal.

relacionada ​Esixen que se recupere a xestión pública das comidas do Cunqueiro
relacionada El Cunqueiro cambiará de cocineros

Sin comentarios

Escribe tu comentario




No está permitido verter comentarios contrarios a la ley o injuriantes. Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.

Pressdigital
Plaza de Quintana ,3 15704 Santiago de Compostela
Tlf (34)678803735

redaccion@galiciapress.es o direccion@galiciapress.es
RESERVADOS TODOS LOS DERECHOS. EDITADO POR POMBA PRESS,S.L.
Condiciones de uso Consejo editorial
Powered by Bigpress