#Claves de la semana

O Dépor empata co Granada a un punto

O Deportivo regresa do Nuevo Los Cármenes cun punto que sabe a pouco, tras un partido no que foi mellor que o Granada.

|

Granadadeporjornada11laliga

O Deportivo regresa do Nuevo Los Cármenes cun punto que sabe a pouco, tras un partido no que foi mellor que o Granada, adiantouse no marcador co primeiro tanto ligueiro de Florin Andone e foille anulado un gol "legal", din na súa web, a Ryan Babel que suporía o 0-2 a un cuarto de hora da conclusión.

O adestrador deportivista, Gaizka Garitano, realizou un só cambio con respecto ao equipo que empatou o pasado luns fronte ao Valencia en Riazor. Unha substitución obrigada, debido á sanción por acumulación de amoestacións de Raúl Albentosa. O central valenciano deixou o seu sitio no equipo a Alejandro Arribas.

Os dez primeiros minutos non houbo achegas á portería, e a primeira produciuse no minuto 13, cando o portugués Bruno Gama recuperou o balón no extremo dereito e centrou para o romanés Florin Andone, que non foi capaz de impactar coa súa cabeza no balón. A acción repetiuse dous minutos máis tarde, nesta ocasión co costarriqueño Celso Borges como pasador e o colombiano Marlos Moreno como rematador. O suramericano si alcanzou o esférico pero o seu cabezazo marchou moi desviado.

No minuto 23, o conxunto local tería a súa primeira oportunidade que non soubo concretar o nixeriano Uche Agbo, ao que Juanfran lle arrebatou o balón cando entraba na área deportivista. Foi catro minutos máis tarde cando os granadinos dispararon por primeira vez, por medio do brasileiro Andreas Pereira, nun lanzamento raso que Przemysław Tytoń detivo con facilidade.

Á hora de xogo, produciuse o primeiro cambio no Deportivo, pola lesión sufrida por Marlos Moreno, tras escorregar na área do conxunto nazarí. O holandés Ryan Babel substituíu ao colombiano.

No minuto 64, Agbo perdeu un esférico en campo deportivista tras un resbalón. O esférico quedou a pés de Borges, que conectou con Emre Çolak. O otomán viu o desmarque de Andone ás costas de Lombán, ao que gañou a carreira. O romanés quedou man a man ante Ochoa, que detivo o seu primeiro remate, co pé dereito, pero non así o segundo, coa bota esquerda, co que Andone introduciu o balón mansamente no portal do equipo nazarí para anotar o seu primeiro gol en Liga e adiantar ao Dépor.

No minuto 76, o asistente anulou un gol "legal", din desde o Dépor, a Ryan Babel á saída dun córner que peiteou Andone. No contragolpe posterior, o Granada acariñou o empate en dúas ocasións.

O Granada logrou o empate no minuto 81, e a partir de aí, o partido abriuse por completo, con achegamentos perigosos en ambas as áreas. Aínda que o Granada estivo moito máis tempo merodeando, foi o Dépor quen gozou de oportunidades máis claras para desnivelar o marcador.

O encontro finalizou co empate a un gol que deixa ao Dépor con 10 puntos tras 11 xornadas, fóra das posicións de descenso que marca o Sporting de Xixón, con 9 puntos.