O 'polbo á feira' compite con outros 19 pratos españois para ser seleccionados como as 'Sete Marabillas Gastronómicas de España 2016', que serán propostas á Unesco para ser denominadas como Patrimonio Inmaterial da Humanidade.


A iniciativa está promovida por varias asociacións culinarias e diferentes restaurantes que pretenden elevar a gastronomía española ao nivel de Patrimonio da Humanidade, unha distinción que xa teñen as cociñas de México, Francia, Xapón e a Mediterránea --representada por Croacia, Marrocos, Portugal, Italia, Chipre, Grecia e España--.


Así, o 'polbo á feira' está seleccionado entre os 20 pratos finalistas, dos que serán escollidos sete a través dunha votación na web www.7maravillas.es.


Entre eles figuran, entre outros, a fabada asturiana, a crema catalá, o cocido madrileño, a paella valenciana, o pisto manchego, o xamón ibérico ou a tortilla de pataca.


Segundo informou Allianz Global Assitances, outra das promotoras da iniciativa, a gastronomía española está "fundamentada no vigor das cociñas rexionais" e sinalou que "sete millóns de turistas vieneron a España" no ano 2015 "coa única intención de gozar da nosa cociña".

POWERED BY BIGPRESS