O Corte Inglés alcanzou un acordo coa cooperativa galega Coren --que conta co selo de Galicia Calidade-- polo cal servirá a partir de agora en todos os seus restaurantes e cafeterías ovos desta empresa que crea ás súas galiñas ao modo tradicional, con saída ao campo e a base de millo.


O Corte Inglés utilizou o pasado ano máis de 2,5 millóns de ovos nalgúns dos pratos e elaboracións que cada día ofrecen as súas 83 cafeterías, 41 restaurantes e 17 Recunchos do Café.


Coren é líder nacional na produción de ovos campeiros. En 2012, a cooperativa galega adoptou a pioneira decisión de suprimir os ovos en gaiola, de maneira que toda a súa produción é de curral. Coren foi a primeira empresa en certificarse co distintivo de Galicia Calidade e na actualidade conta cunha decena de produtos baixo este selo.


Con motivo do acordo, o chef galego Pepe Solla --que conta cunha estrela Michelin e tres Soles Repsol-- elaborou unha receita especial con ovos campeiros de Coren que se servirá durante quince días nas cafeterías do Corte Inglés, a base de ovos de curral, zorza e pataca.



// Galicia Calidade


Entre a proposta gastronómica que O Corte Inglés ofrece aos seus clientes figuran os ovos de curral con foie, con xamón ibérico, o seu famoso sándwich Corty, a súa fórmula chef de pechuga Villaroy, a ensalada César con ovo poché ou os almorzos especiais. A partir de agora, todos eles estarán elaborados exclusivamente con ovos de curral.


Galicia Calidade é a marca de garantía de Galicia. Dependente da Consellería de Economía, Emprego e Industria da Xunta de Galicia, certifica os mellores produtos e servizos galegos que lles permiten identificar a súa procedencia e a súa excelencia nos mercados nacionais e internacionais.

POWERED BY BIGPRESS