BETIS: 1-DEPORTIVO: 2, NO BENITO VILLAMARIN

1-2. O Dépor gana o Betis no Villamarín, con autoridad

Con esta vitoria a domiciliio o equipo coruñés suma oito puntos

|

O dianteiro do Betis Rubén Castro, trata de escapar do deportivista Sidnei

O Deportivo, recuperou a boa dinámica e suma xa oito puntos grazas ao 1-2 logrado no Benito Villamarín, onde o Betis caiu derrotado polos seus propios erros e precipitacións. O equipo galego non atacou moito, pero atopou dúas ocasións na segunda parte que foron suficientes e gracias a un rival que sempre quixo levar a iniciativa pero que pecou de descoordinación, polo que o Betis queda con cinco puntos na táboa.

O equipo bético saíu intenso con ganas de referendar outra vez ante a súa afección que quere facerse forte no estadio Benito Villamarín.

O adestrador dos verdibrancos, Pepe Mel, deulle os primeiros minutos da tempada, de titular, a unha das fichaxes estrela desta campaña, o centrocampista holandés Rafael Van der Vaart, e con el de enlace cos dianteiros Rubén Castro e Jorge Molina e con Joaquín Sánchez pola dereita, o Betis buscou sempre a meta que defendeu o arxentino Germán Lux.

O Deportivo tivo que replegarse ante a iniciativa local e acumulou moitos homes no centro do campo para evitar que o rival tivese capacidad de xogo, mentres que Jonathan Rodríguez tívose que pelexar só ante a parella de centrais.

O técnico do Dépor, Víctor Sánchez del Amo, cunha aliñación nova en comparación á que utilizou na derrota da anterior xornada en Riazor ante o Spórting (2-3), mantivo o habitual nun equipo que desde a pasada tempada presenta bo rendemento como visitante. A pesar diso, o partido achegouse ao descanso co empate e pareceu que o conxunto hispalense descentrouse nos seus intentos de crear perigo, o que propiciou que o conxunto coruñés se aproximase á meta de Antonio Adán, ata o punto de que o arxentino Fede Cartabia dispuxo dun balón que lambeu a cepa dun poste.

Na segunda parte, Mel tivo que facer un cambio, obrigado pola lesión de Van der Vaart, e entrou ao campo Dani Ceballos, pero non deu moito tempo para coñecer a reacción local, pois Fede Cartabia sacou un impresionante remate desde moi lonxe que sorprendeu a Adán logo de dar o balón no traveseiro. O conxunto da Coruña non soubo administrar esa renda e xogar co marcador a favor porque un tremendo fallo na defensa propiciou un ataque bético e que o centrocampista brasileiro Petros Matheus puxese o empate aos cinco minutos de encaixar o 0-1.

O empate enrabietou á formación local que intentou a remontada con moito tempo por diante pero tamén desguarneceu o seu sistema defensivo, co que outra vez o conxunto visitante sorprendeu, nesta ocasión cunha rápida e boa contra que culminou perfectamente o centrocampista francés Fayça Fajr. Outra vez o Betis tivo que ir contracorrente e entón o tempo correu rápido ante un Dépor que se aproveitou das ansias do rival e das súas precipitacións para levar os tres puntos.

FICHA TÉCNICA

Betis: Adán; Piccini, Bruno, Westermann, Vargas; Joaquín, Petros, Xavi Torres (Rennella, m.75), Van der Vaart (Dani Ceballos, m.49); Jorge Molina (Wolfswinkel, m.60) e Rubén Castro.

Deportivo: Germán Lux; Laure, Arribas, Sidnei, Fernando Navarro; Mosquera; Fede Cartabia (Juanfran, m.67), Juan Domínguez (Borges, m.60), Fayçal Fajr, Luisinho; e Jonathan Rodríguez (Lucas, m.64), Laure (m.82).

Goles: 0-1, M.54: Fede Cartabia. 1-1, M.59: Petros. 1-2, M.72: Fayçal Fajr.

Árbitro: Jesús Gil Manzano (Comité Estremeño). Amoestou aos locais Joaquín (m.27), Piccini (m.42) e Westermann (m.86) e aos visitantes Jonathan (m.45), Fernando Navarro (m.76), Germán Lux (m.79), Laure (m.82) e Luisinho (m.93).

Incidencias: Partido da quinta xornada da liga BBVA disputado no estadio Benito Villamarín ante 37.000 espectadores. Antes do partido gardouse un minuto de silencio polo que fose xogador do Real Betis Ángel Domínguez Esteban.