O Dépor arrasa coa Real Sociedade (5-1)

Sobresaínte actuación colectiva do equipo de Garitano, na que o romanés Florin Andone marcou por partida dobre.

|

Deportivosporting

Un incontido Deportivo superou desde o minuto 1 ata o 90 á Real Sociedade, que chegaba a Riazor en posicións de Liga Europa e marchouse vapuleada polo equipo coruñés, nun partido en que o romanés Florin Andone marcou por partida dobre

No minuto 6, Florin Andone tivo nas súas botas a primeira oportunidade, e seis minutos máis tarde, unha ocasión similar. O perigo tivo continuidade e Emre Çolak, con enorme sangue frío, recortou a dous defensas donostiarras e acabou levando o balón ao fondo das mallas cun suave toque raso co seu pé esquerdo. O central, que cumpre a súa terceira tempada na Coruña, asinou deste xeito o seu primeiro gol como deportivista no seu partido número 76 como branquiazul.

Cando se ía a cumprir a media hora, Emre Çolak buscou a Andone cun preciso pase buscando as costas a Carlos Martínez. O romanés apurou a liña de fondo, centrou atrás cara á chegada de Carles Gil pero quen apareceu foi Íñigo Martínez que, no seu intento de despexe, rematou cara á súa propia portería, levando ao marcador o segundo tanto local.

Andone, moi activo durante todo o encontro, desbordou por velocidade a Raúl Navas. O seu potente zurdazo freouno Rulli, que respondeu co seu mesma arma, o pé esquerdo. Corría o minuto 36.

E tanto insistiu o romanés, que no minuto 42 conseguiu ver porta por cuarta xornada consecutiva. Nunha acción similar á do segundo tanto pero pola banda contraria, Babel lanzou a Juanfran, que puxo a pelota na área, onde Andone se anticipou aos centrais para bater a Rulli por terceira vez.

Con tres goles de vantaxe, o Dépor deixou facer á Real tras o paso polos vestiarios, deixando a posibilidade de ampliar diferenzas en mans dun contragolpe. O primeiro con perigo produciuse no minuto 55, cando unha triangulación entre Emre Çolak, Carles Gil e Andone deixou ao dianteiro só ante a portería rival. Perfilado cara á súa esquerda, o romanés quixo recortar cara a dentro e a defensa despexou a saque de esquina. No mesmo, de novo o '10' branquiazul roldou o gol, cun croque de socato que Rulli rexeitou como puido.

A Real acurtou distancias pouco despois, tras unha combinación entre Yuri e William José que culminou o lateral esquerdo cun duro zurdazo ante o que nada puido facer o polaco Przemysaw Tyto.

Non tardou o Deportivo en responder nunha nova saída rápida. Carles Gil escapou polo extremo esquerdo, tirou a diagonal cara a dentro e deixou o balón raso na frontal da área para a chegada de Babel. O holandés disparou co interior, tratando de colocar o esférico, que marchou sacando achas do poste dereito do marco visitante.

Recentemente superada a hora de xogo, Babel resarciuse da oportunidade perdida anteriormente asinando o 4-1. Raúl Albentosa foi agarrado por Iñigo Martínez cando ía rematar un córner. O colexiado sinalou o punto fatídico. O holandés marcou con suspense. Despois de que Rulli adiviñase o seu lanzamento, o balón regresou aos seus pés e na segunda oportunidade, co gardameta no chan, non perdoou

Florin Andone redondeou a súa actuación co quinto gol para o Dépor, o segundo na súa conta particular, aproveitando o enésimo servizo en profundidade de Emre Çolak. O dianteiro definiu primorosamente, por alto ao primeiro pau, cun derechazo ante o que Rulli só puido facer a estatua.

Cando se cumpría o minuto 90, apareceu toda a fortuna que lle era esquiva ao Dépor no primeiro cuarto de campionato. Tyto viu como o remate de William José se estrelaba en ambos os postes, botaba sobre a liña e non entraba na súa portería.

Facía cara a sete anos e medio que o Deportivo non marcaba tantos goles nun partido de Primeira División. O anterior 'repoker' data do 8 de marzo de 2009, nunha vitoria por 5-3 ante o Racing de Santander. Con estes tres puntos, os branquiazuis sitúanse cun total de 13, que lles serven para escapar da zona de descenso, adiantando a Valencia e Sporting de Xixón.