La única newsletter de sanidad de Galicia
Recibirás próximamente un resumen de información especializada, plural y rigurosa de martes a sábado
Ata o momento, este selo só permitía o cultivo e envasado de patacas en catro subzonas de produción --Bergantiños (A Coruña), A Mariña (Lugo), Lemos (Lugo) e A Limia (Ourense)--.
A Xunta ampliou a todo o territorio galego a produción da "indicación xeográfica protexida (IXP) Pataca de Galicia", segundo publica este venres o Diario Oficial de Galicia (DOG).
Deste xeito, o Goberno galego atende a petición do Consello Regulador da Pataca de Galicia de estender a produción deste tubérculo a toda a Comunidade. Ata o momento, este selo só permitía o cultivo e envasado de patacas en catro subzonas de produción --Bergantiños (A Coruña), A Mariña (Lugo), Lemos (Lugo) e A Limia (Ourense)--.
Así mesmo, a actuación tamén fai que as variedades 'Agre' e 'Fina Carballo' poidan obter a certificación de calidade da 'IXP' que, ata o momento, estaba limitada á 'Kennebec'.
Segundo informou a Consellería do Medio Rural, tras ser adoptada esta resolución, o expediente será remitido á Comisión Europea para continuar coa tramitación, que culminaría coa inscrición no rexistro comunitario do novo prego de condicións.
O selo 'Pataca de Galicia' facturou o ano pasado "3,4 millóns de euros ao comercializar 4,2 toneladas deste produto", segundo os datos rexistrados polo seu Consello Regulador, no que están inscritos 65 produtores e nove almacenistas, que traballan nun total de 193,15 hectáreas.
Así as cousas, estes cambios buscan "impulsar" o sector da pataca galega e "reforzar" a comercialización deste produto nos mercados do conxunto do Estado.
Recibirás próximamente un resumen de información especializada, plural y rigurosa de martes a sábado