#Claves de la semana

Galicia, entre as comunidades coas cifras máis elevadas de colesterol

Tras o Nadal, os cardiólogos aconsellan abandonar os guisados, o alcol e os guisos, e comer máis legumes, hortalizas, froita e verdura.


|

Colesteroldesayunodietasana

O presidente da Fundación Española do Corazón (FEC) e xefe do servizo de Cardiología do Hospital Clínico San Carlos de Madrid, Carlos Macaya, alertou de que o colesterol pode aumentar ata un 10 por cento tras o nadal.


E é que, os excesos na alimentación e na bebida adoitan estar presentes en cada celebración do Nadal, o que fai que tamén estea presente o risco de elevar o colesterol e, polo tanto, desenvolver arteroesclerosis ou outra enfermidade cardiovascular.


"O aumento do colesterol está estreitamente ligado coas enfermidades cardiovasculares, con todo para que estas se desenvolvan teñen que pasar moitos anos nos que o paciente teña niveis por encima do 200 mg/dl", aseverou o experto con motivo do lanzamento da campaña de concienciación '#nomasde200' da FEC.


De feito, segundo o estudo 'ENRICA', máis da metade da poboación española ten o colesterol por encima de 200mg/dl, e son Galicia, Canarias, Estremadura e Región de Murcia as comunidades que lideran as cifras máis elevadas de colesterol LDL ('malo').


ACUDIR AO MÉDICO E DIETA SA


"Lamentablemente cando o colesterol, que é unha sustancia que temos que ter, está alto non dá síntomas, polo que é necesario que a partir dos 30 anos se realice cada ano unha analítica para medilo e, no caso no que estea elevado, tomar as medidas necesarias para baixalo", apostilou Macaya.


Neste sentido, o cardiólogo asegurou que para manter uns niveis óptimos de colesterol basta con levar a cabo unha alimentación sa, na que primen as froitas, verduras e hortalizas, se practique exercicio físico e se evite o alcol.


Así mesmo, é recomendable evitar a inxesta de graxas saturadas presentes en alimentos con graxa de orixe animal, integrar alimentos reductores de colesterol como lácteos enriquecidos con esteroles vexetais e tomar peixe azul, aceite de oliva e froitos secos.


"Tras o nadal é importante abandonar os asados, guisos e o alcol, e someterse a dieta, a cal debería consistir nunha alimentación sa baseada en legumes, hortalizas, froitas, verduras, non tomar embutido e cambiar, por exemplo, o queixo curado polo fresco. Facendo iso durante un mes pódese baixar o colesterol que aumentase durante o nadal", resolveu Macaya.

relacionada ​Un tercio de los gallegos que debe cambiar su alimentación no lo hace
relacionada ​Expertos advirten sobre a obesidade infantil: "O neno non ten que comer coma un adulto"
relacionada ​Galicia, segunda comunidade con maior sobrepeso e obesidade entre a poboación adulta
Última hora

Sin comentarios

Escribe tu comentario




He leído y acepto la política de privacidad

No está permitido verter comentarios contrarios a la ley o injuriantes. Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.
Última hora
Cabeceralomasleido 1
Cabecerarecomendados 1

Galiciapress
Plaza de Quintana, 3 15704 Santiago de Compostela
Tlf (34)678803735

redaccion@galiciapress.es o direccion@galiciapress.es
RESERVADOS TODOS LOS DERECHOS. EDITADO POR POMBA PRESS,S.L.
Aviso legal - Política de Cookies - Política de Privacidad - Configuración de cookies - Consejo editorial - Publicidad
Powered by Bigpress
CLABE