Polémica vitoria do Sevilla en Riazor

Mateu Lahoz non sinalou un claro penalti sobre Andone cando o Dépor mandaba con 2-1 no marcador.

|

Penaltideporsevillariazor

Un claro penalti non sinalado por Mateu Lahoz, que puido supoñer o 3-1, e a fortuna do Sevilla nos minutos finais, con dous goles en balóns rebotados na área, impediron que o Dépor sumase tres puntos que no minuto 86 eran seus.

Non transcorrera o primeiro minuto de xogo cando o Dépor se adiantou no marcador. Babel, cun sutil movemento de pescozo, colocou o esférico pegado á cepa do poste dereito do portal sevillista, facendo inútil a estirada de Sergio Rico.

A partir dese momento, o Sevilla monopolizou a posesión do balón. Os andaluces dominaron o partido, aínda que durante case media hora non xeraron ningunha situación clara de gol.

No tramo final da primeira metade producíronse dous goles. O Dépor colocou o momentáneo 2-0 tras unha acción do romanés Florin Andone. Despois dunha nova recuperación en mediocampo, o balón chegou ao dianteiro deportivista, que se internou na área polo extremo dereito. Primeiro desfíxose do arxentino Nico Parella cun caño e despois cun autopase meteuse entre o tamén arxentino Matías Kranevitter e o portugués Daniel Carriço, para definir ante Sergio Rico coa bota esquerda. Corría o minuto 42.

Só dous despois, o Sevilla recortaba distancias. Sergio Escudero centrou desde a esquerda para o franco-congoleño Steven N'Zonzi que, xa dentro da área, disparou cruzado ao fondo das mallas.

O conxunto visitante acentuou o seu dominio durante o primeiro cuarto de hora do segundo acto.

Albentosa cortou un balón interior do mediocampo sevillista. Borges fíxose coa pelota dividida e buscou cun pase en profundidade a Andone. O romanés gañou a carreira ao arxentino Gabriel Mercado que, cando o dianteiro deportivista dispoñíase a engatillar o seu disparo en carreira, desequilibrouno cun empuxón. Mateu Lahoz non castigou a derriba con penalti, nunha xogada que ao cabo acabou resultando decisiva.

Esa acción acendeu a ambos os equipos, que durante uns minutos aumentaron as revolucións. O Sevilla presionou ao Dépor e tras unha larguísima xogada na que Albentosa chegou a despexar un balón baixo paus, os andaluces lograron o tanto do empate, por medio de Vitolo, que pescou un balón perdido no segundo pau. En cuestión de segundos pasouse do posible 3-1 para o Dépor ao 2-2.

Xa no desconto, no enésimo saque de esquina botado polos hispalenses, Mercado recolleu o rexeite de Tyto tras un afortunado remate de rebote de Nico Parella, para establecer o 2-3 definitivo.

relacionada ​Andone: "Si el fútbol fuese un poco justo, tendríamos tres o cuatro puntos más"
relacionada ​Iago Aspas debuta y evita la derrota de la selección en Wembley (2-2)