Nin sequera un 3 por cento dos nenos realiza un almorzo "de calidade"

|


Desayunoinfantil



Un informe presentado esta semana polo Ministerio de Sanidade revela que ata o 15,5 por cento dos nenos de 6 a 9 anos só almorza leite, auga ou zume antes de ir ao colexio e aproximadamente un de cada cinco acompáñano de bolería. Ademais, o estudo mostra como a prevalencia da obesidade é maior entre os nenos que non almorzan a diario.

Así se desprende dos resultados do último informe 'Aladino' que cada dous anos realiza Sanidade a través da Axencia Española de Consumo, Seguridade Alimentaria e Nutrición (AECOSAN), baseado en datos dunha mostra de 10.899 nenos desta franxa de idade recompilada entre novembro de 2015 e marzo deste ano.

O estudo buscaba analizar a incidencia do sobrepeso e a obesidade infantil en España e a súa relación con certos hábitos e situacións sociais como a actividade física, o sono ou os hábitos alimentarios, o que permite á súa vez obter unha radiografía de como almorzan os nenos españois.

Así, o 93 por cento das familias aseguran que os menores almorzan habitualmente, fronte ao 3,5 por cento que o fai case todos os días (4-6 días), 2,9 por cento (1-3 días) e 0,5 por cento non o fai nunca.

En canto ao seu contido, o alimento máis habitual é o leite (78%), seguido das galletas (39%), saborizantes como café, cacao ou chocolate (33%), cereais (21%), pan ou tostadas (20%), bolería (12,3%), froita fresca ou en zume (8,4%), ovos (6,4%), iogur, queixo ou outros lácteos (5,1%), batidos lácteos (3,9%) ou zumes envasados (3,6%).

Con todo, preguntados polo día en que se realizou a enquisa, o traballo revelou que o 15,5 por cento só bebe líquido e, entre quen o combina con algo máis, o máis habitual é tomar un lácteo (leite, batido ou iogur) e cereais, segundo o 49,1 por cento dos escolares. Tras esta combinación a máis habitual é a que inclúe bolería, con lácteos (3,9%) ou con zume ou calquera outro alimento (19%).

Así mesmo, os autores lamentan que soamente un 2,8 por cento realiza un almorzo "de calidade", incluíndo polo menos un lácteo, un cereal e froita.

A parte do estudo que inclúe ás familias mostra lixeiras diferenzas por sexos en canto ao consumo habitual de determinados alimentos para o almorzo, de modo que os nenos toman máis galletas (60%, fronte a 56%) e as nenas máis café, chocolate ou cacao (27,4%, fronte a 25,8%) e froita fresca ou en forma de zume (22%, fronte a 20,7%).

O estudo tamén mostra que cando hai colexio a maioría (92,2%) almorzan na casa aínda que logo case a metade (43,2%) come no comedor do colexio.

relacionada La moda de la alimentación 'sin gluten' carece de base científica

Sin comentarios

Escribe tu comentario




He leído y acepto la política de privacidad

No está permitido verter comentarios contrarios a la ley o injuriantes. Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.
Este periódico fue seleccionado por Google News Initiative para su Journalism Emergency Relief Fund

Pressdigital
Plaza de Quintana ,3 15704 Santiago de Compostela
Tlf (34)678803735

redaccion@galiciapress.es o direccion@galiciapress.es
RESERVADOS TODOS LOS DERECHOS. EDITADO POR POMBA PRESS,S.L.
Aviso legal Cookies Consejo editorial Publicidad
Powered by Bigpress